следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
Jubolin Thermo
 
 
 
 

Jubolin Thermo

 

Топлотно изолациска внатрешна маса за израмнување

Содржи посебни воздушни полнила, кои создаваат термичка бариера, заради што површината е топла и пријатна на допир. Во комбинација со внатрешната боја Jupol Thermo обезбедува заштеда при греење поради изолациските карактеристики до 2 EUR/m2* фасадна површина во лето. ** Намалена е и можноста за појава на кондензација од водена пареа на површината на системот.

Карактеристики:

  • Содржи посебни воздушни полнила;
  • помага при намалување на појава на кондезација на водена пареа на површината на премазот;
  • класа I – висока пареопропусност;
  • топлинска спроводливост λ (W/(mK)): 0,15;
  • цврстина на прифаќање (бетон) (MPa): > 0,8;
  • едноставна за нанесување;
  • за рачно и машинско нанесување;
  • изманзнетите површини се пребојуваат со сите видови на ѕидни дисперзни бои.

* Греење со мазут (цена во 2015 година); бетонски ѕид.
** Пресметката ги зема во предвид:
- Jubolin Thermo 2 mm, топлинска спроводливост 0,15 W/mK.
- Jupol Thermo 0,2 mm, топлинска спроводливост 0,15 W/mK.
- 200 m2 ѕидни површини, греење со мазут (цена во 2015 година)