следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
Jubolin P-50 Extra Fine
 
 
 
 

Jubolin P-50 Extra Fine

 

Фина внатрешна маса за израмнување за машинско нанесување

Jubolin P-50 Extra Fine, е дисперзна пастозна тенкослојна маса за израмнување наменета за супер фино глетување на внатрешни ѕидни и тавански површини. Погодна е пред сe за израмнување на површините од гипс –картонски плочи, се употребува при пополнување на сите мали вдлабнатини, пукнатини, дупки, процепи... Измазнетите површини се пребојуваат со сите видови ѕидни дисперзни бои.

Својства

  • подготвена маса за израмнување, за машинско и рачно нанесување;
  • многу добро се прифаќа на гипс –картонски плочи;
  • висока тиксотропност и пареопропусност;
  • едноставно нанесување;
  • добро прифаќање;
  • лесно брусење (дури и после неколку дена од сушењето);
  • многу фина и мазна површина;