следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
Juboflex silikon
 
 
 
 

Juboflex silikon

 

Силиконска универзална маса за дихтување

Juboflex silikon е трајно еластична, неутрална, силиконска, еднокомпонентна маса за дихтување.

Се употребува за:

 • за трајно еластично дихтување на фуги помеѓу разновидни материјали во влажни простории (бањи, кујни, туш кабини...);
 • дихтување на споеви на различни материјали (стакло, дрво, бетон, цигла, камен, керамика, челик, алуминиум, повеќето пластчни маси);
 • за застаклување и вградување на стакло во дрвени, алуминиумски и PVC рамки и за дихтување на дилатациските фуги во градежништвото;
 • за внатрешна и надворешна употреба.

Својства

 • трајно го поднесува растегнувањето и собирањето до 25 %;
 • не пролизгува во вертикални фуги;
 • отпорен на заразување со мувла;
 • одлично се прифаќа на повеќето градежни материјали;
 • добри механички својства;
 • отпорен на различни временски услови, дожд, снег, екстремни температури;
 • хемиски отпорен;
 • UV постојан.

4не предизвикува корозија;