следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
JUBIZOL Strong
 
 
 
 

JUBIZOL Strong

 

фасаден систем отпорен на врнежи од град

Се препорачува за објекти кои имаат потреба од зголемена цврстина на слоевите од системот, како и за објекти кај кои се бара зголемена отпорност на фасадната површина од удари и перфорација. Тоа се постигнува со обработка и двојно армирање на основниот малтер, со што се обезбедува висока отпорност на системот. Тоа пред сé се однесува на оштетувања од екстремни временски појави (град, екстремни врнежи од дожд со силен ветар), вандализам, оштетувања кои можат да ги предизвикаат домашни животни или дивеч, како и оштетувања поради големи топлински растегнувања и собирања на фасадата кои се последица на вградување на завршни малтери во потемни нијанси .

Системот Jubizol Strong е рангиран во четвртaтa, тогаш најдобрa класа во согласност со барањата на FM Approvals класа 4473 на Здружението на американски осигурителни компании за тестирање на влијанието на удари од град. Класификација која значи дека на системот не се видливи оштетувања при удари од топки мраз со дијаметар од 5 см, и со брзина на ветар од 140 км / ч,како и кинетичката енергија на 40 Ј, под прав агол на фасадата.

Карактеристики на фасадата

  • Време на гаранција 25 години (во систем со EPS);
  • висока отпорност на удар од град;
  • да 10 спрата има одлична отпорност на фасадната површина при удар и перфорација;
  • исклучителна висока пареопропусност;
  • голем избор на нијанси како и можност за вградување на нијанси со ознака Y<25 на поголемиот дел на фасадната површина, поради двојното армирање.;
  • долготрајна отпорност од заразување со алги и мувла.