следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
JUBIZOL Passive
 
 
 
 

JUBIZOL Passive

 

Решение за херметичка градба

Систем JUBIZOL Passive

JUBIZOL PASSIVE е изведба на фасадата JUBIZOL, каде се дизајнирани и оптимизирани деталите за употреба во пасивни или ниско - енергетски градби. Овие стандардизирани детали се користат како помош на архитектите, инвеститорите и изведувачите, да без соодветните процедури, и соодветни пресметки ги конструираат проблематичните делови, со нивна употреба се добиваат херметички градби без ладни мостови. Системот е проверен и одобрен од страна на Passivhaus институтот ,како и од страна на конзорциумоѕ за пасивна куќа.

Се користи за масивни градби кај индивидуални и повеќекатни семејни објекти, деловни и индустриски згради, како за новоградби (некои делови), за санирање на постоечки згради. Изолациската облога во фасадниот топлинско изолацискиот систем JUBIZOL PASSIVE се плочи од графитен експандиран полиститен. Пасивните изведби можат да се вградат во следните JUBIZOL фасадни системи:

Можен е избор на материјали, нивна употреба и правилна постапка на вградување, истите се опишани во системските листови наведени во JUBIZOL системите.