следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
JUBIZOL EPS F - W2
 
 
 
 

JUBIZOL EPS F - W2

 

Бел фасаден EPS со дупки

EPS-EN 13163-L2-W2-T1-S2-P5-DS(N)2-DS(70,-)1-BS115-TR150-CS(10)70

Плоча од експандиран полистирен (EPS), за топлинска изолација на контактни фасади при новоградби или за доизолирање на фасадни ѕидови.

Плочите содржат дупки кои досегаат до самата ивица на плочата (од надворешната страна по дебелината на плочата).

Својства
 • подобрена пареопропусност;
 • одличен топлотен изолатор;
 • мала водовпивливост;
 • постојан и издржлив;
 • ја смалува можноста за настанување на површинска кондензација на внатрешните страни на фасадните ѕидови;
 • заштита од преголема дилатација;
 • економична топлотна заштита на надворешните ѕидови;
 • има добри механички својства кајпомали оптоварувања;
 • еколошки.
Предност од вградување
 • одлично се прифаќа за лепак и малтер;
 • димензиски стабилен;
 • едноставен за вградување;
 • не иритира и не се рони.