следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
JUBIZOL EPS F - W0
 
 
 
 

JUBIZOL EPS F - W0

 

Бел фасаден EPS без преклоп

EPS-EN 13163-L2-W2-T1-S2-P5-DS(N)2-DS(70,-)1-BS115-TR150-SC(10)70

Плоча од експандиран полистирен (EPS), за топлинска изолација на контактни фасади при новоградби или за доизолирање на фасадни ѕидови. Представува економична топлотна заштита на надворешни ѕидови.

Својства

 • одличен топлотен изолатор;
 • мала водовпивливост;
 • постојан и издржлив;
 • пареопропусен;
 • има добри механички својства кајпомали оптоварувања;
 • еколошки;
 • ја намалува можноста за појава на површинска кондензација на внатрешната страна од фасадните ѕидови.

Предност од вградување

 • одлично се прифаќа за лепак и малтер;
 • димензиски стабилен;
 • едноставен за вградување;
 • не иритира и не се рони.