следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
JUBIZOL EPS F Strong - S0
 
 
 
 

JUBIZOL EPS F Strong - S0

 

Фасаден EPS premium со висока водоодбивност

EPS-EN 13163 T1-L2-W2-S2-P4-CS(10)100-TR150-BS150-DS(N)2-DS(70,-)1-WL(T)2

Плочата EPS F STRONG напаравена во калап се карактеризира со многу мала пропусливост на вода поради затворената структура на експандираните топчиња и имаат улога на механичка заштита на хидроизолацијата и топлотната заштита на зградата. Поради тоа се особено соодветни за изработка на цокле на фасадата т.е. за изолација на вкопаниот дел на фасадата. Оптимална и економична топлотна заштита на надворешните ѕидови под и над теренот.

Својства

  • затворена структура на ќелиите –не впива вода;
  • одличен топлотен изолатор;
  • постојан и издржлив;
  • има добри механички својства кајпомали оптоварувања;
  • еколошки;

Предност при вградување

  • површината е структурирана од двете страни и одлично се прифаќа на лепак и малтер;
  • двостраната структура на плочата одлично се прифаќа за лепак и малтер;
  • димензиски стабилен;
  • едноставен за вградување;
  • не иритира и не се рони.