следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
Akrinol Super Grip
 
 
 
 

Akrinol Super Grip

 

Специјален премаз за груби и невпивливи површини

Се употребува како врзувачки мост за лепење на керамички плочки на стари керамички облоги, ако и за премачкивање на сите останати мазни и невпивливи (бетонски) површини, пред лепење на различни облоги.

Својства

  • премазот значително ја зголемува рапавоста на подлогата;
  • обезбедува подобро прифаќање на нанесениот лепак или малтер;
  • ја егализира подлогата и водовпивливоста;
  • многу добра водоодбивност;
  • не се таложи и овозможува полесно нанесување, бидејќи не е потребно постојано мешање;
  • содржи влакна;
  • подлогата на која се нанесува AKRINOL Super Grip, мора да биде чиста, сува (max 3% влага) и без масни дамки;
  • бетонските површини, мораат да бидат постари од најмалку 28 дена;
  • сива боја.