следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
AKRINOL Fugamix
 
 
 
 

AKRINOL Fugamix

 

Високоеластична дисперзна маса за фугирање

ТОП ИЗБОР за многу оптоварени внатрешни и надворешни површини (туш кабини, тераси, балкони, скалила, површини со подно греење). Дисперзна маса за фугирање подготвена за моментално нанесување. Соодветна за фугирање на внатрешни и надворешни ѕидни и подни облоги (керамички плочки и клинкери од сите видови и друг мозаик). Соодветна за полнење на фуги со широчина и длабочина до 5 mm, како и за подни облоги во простории со подно греење.

Својства

 • На располагање повеќе од 300 нијанси
 • Подготвена за употреба
 • Соодветна за префугирање на постоечките фуги
 • Дополнителна заштита од алги и мувла
 • Врвна флексибилност
 • Врвна водоодбивност
 • Отпорна на агресивни средства за чистење

Придобивки за инвеститорот/ изведувачот

 • Голем избор на нијанси а со тоа и можност на комбинирање во ентериерот и екстериерот
 • Освежување на старите фуги
 • Подготвена за употреба
 • Можност за нанесување на масата за фугирање во повеќе слоеви

Совет

Препорачуваме вградување со помош на:

 • Целулозен сунѓер за фугирање
 • Глетарка за фугирање