следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
AKRINOL Fugamass 1-10
 
 
 
 

AKRINOL Fugamass 1-10

 

Прашкаста маса за фугирање

Akrinol FUGAMASS 1 – 10 е одличен избор на прашкаста цементна смеса за фугирање на ѕидни и подни облоги од керамички плочки, клинкер, стаклени и други мозаици, плочки од природен или вештачки камен. За внатрешна и надворешна употреба, како и за подни облоги во простории со подно греење.

Својства

  • добра водоодбивност
  • висока отпорност на абење и смрзнување
  • долготрајна отпорност од заразување со ѕидна мувла
  • термичка постојаност од - 40 до + 80 С.
  • за пополнување на фуги со широчина и длабочина до 10 mm.

Придобивки за инвеститорот/ изведувачот

  • Одлична отпорност на влијанија од околината (појава на алги/мувла, абразија, примање вода)
  • Многу добри апликативни својства.