следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
Akrinol Fugalux
 
 
 
 

Akrinol Fugalux

 

Маса за фугирање

Akrinol Fugalux се употребува за фугирање на ѕидни и подни облоги од керамички плочки, клинкер, стаклени и други мозаици, плочки од природен или вештачки камен. За внатрешна и надворешна употреба.

Својства
  • класа CG2ArW (EN 13888);
  • голема водоодбивност со изразен „drop“ ефект;
  • еластична;
  • висока отпорност на абење и смрзнување;
  • долготрајна отпорност од заразување со ѕидна мувла;
  • тремичка постојаност од - 40 до +70 С.
  • за пополнување на фуги со ширина и длабочина до 10 mm.