следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
Unixil G cool
 
 
 
 

Unixil G cool

 

IR постојан силоксанизиран акрилен измазнет малтер со гранулација 1.5, 2.0

Unixil G cool ги обединува најдобрите својства на акрилните и силиконските малтери. Наменет е за декоративна заштита на сите видови на фасадни ѕидни површини на градежните објекти, а исто така и за повеќекатни згради со минимални кровни стреи. За нанесениот малтер е карактеристична рамномерната зрнеста површина.

Својства
  • го смалува загревањето на фасадната површина во рамки на фасадниот систем Jubizol и до 25%;
  • добра водоодбивност и висока цврстина;
  • висока отпорност на атмосферски влијанија;
  • сразмерно висока пареопропусност;
  • погоден е како завршен малтер во контактните фасадни топлинско- изолациски ситеми од минерална волна;
  • долготрајна отпорност од заразување со ѕидни алги и мувла.

.

Дали сте знаеле?

За изработка на нијансите за UNIXIL G се употребуваат специјални пигменти кои ги одбиваат IR зраците, кои се плод на повеќегодишно истражување финансирано од страна на EU.