следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
TAKRIL
 
 
 
 

TAKRIL

 

Боја за заштита на бетон

ТОП ИЗБОР за висококвалитетна заштита на сите внатрешни и надворешни бетонски и други цементни површини. Дисперзна боја која се употребува за декоративна и заштита од прав на вертикални површини и други цементни подлоги, како и внатрешни ѕидни површини. Може да се употреби и за заштита од прав на сите цементни подни површини во помалку оптоварени простории, како и за заштита на бетонот од карбонизација.

Својства

 • Одлична заштита за бетонски површини пред пропаѓање
 • Спречува рѓосување на бетонската арматура и карбонизација на бетонот
 • Одлична заштита од прав на вертикални и подни бетонски површини
 • Одлично прифаќање и покривност
 • Висока CO2 непропусност
 • Врвна и трајна водоодбивност
 • Одлична отпорност на временски оптоварувања
 • Отпорна на краткотрајно делување на (разредени) киселини и лужини
 • Отпорна на абење
 • Задоволува барања согласно EN 1504-2 за заштита на вертикални површини во системи за заштита и поправка на бетонски конструкции

Придобивки за инвеститорот/изведувачот

 • Најчест избор
 • Го продолжува животниот век на бетонските површини
 • Врвна постојаност на нијансите (УВ стабилност)
 • Широк избор на нијанси
 • Заштитен премаз за вертикални површини во системи за заштита и поправка на бетонски конструкции
 • Едноставна за нанесување
 • Можност за машинско и рачно нанесување
 • Широк избор на употреба