следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
Siliconecolor
 
 
 
 

Siliconecolor

 

Микроармирана силиконска фасадна боја

Siliconecolor е еколошка микроармирана силиконска фасадна боја, направена врз база на силиконски врзива и специјални додатоци, кои спречуваат појава на ѕидни алги и мувла. Бојата е погодна за боење на цврсти, погрубо малтерисани фасадни површини и за боење на фасадни површини каде што има видливи капиларни пукнатини.

Спаѓа во фасадни премази кои даваат најдобра целосна и трајна заштита на фасадата, а воедно најмалку апсорбираат нечистотија.

Својства
  • ефикасно го спречува развојот на мувла и алги;
  • ги премостува капиларните пукнатини (до 0,3 mm);
  • одлично пареопропусна;
  • долготрајно многу водоодбивна;
  • отпорна на атмосферски влијанија.