следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
Плочи од минерална волна
 
 
 
 

Плочи од минерална волна

 

Плочи од минерална волна за контактни фасади

MW-EN13162-T5-DS(TH)-TR15-WS-MU1,6

Фасадните плочи се наменети за топлинска заштита на надворешни ѕидови во системите на тенкослојните контактни фасади. Плочите се препорачуваат особено за санација на стари објекти.

Својства
  • висока топлинска изолативност;
  • пожарна заштита на објектот;
  • овозможен е проод на водена пареа, и многу добра пареопропусност;
  • добра звучна изолација поради влакнестата структура на материјалот;
  • добра цврстина на раслојување на материјалот;
  • одлични се за санација и сите видови на контактни фасади;
  • сертифицирано од овластен институт од областа на градежни изолации FIW Munchen;
  • системски тест според ETAG 004.