следете не:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gips Imobilia Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
Плочи Fibran XPS Etics GF
 
 
 
 

Плочи Fibran XPS Etics GF

 

Фасадна плоча од екструдиран полистирен

XPS-EN 13163-T1-CS-(10)300-DS(TH)-WL(T)1,5-MU50

Механички отпорна, водоодбиван топлотно изолациска плоча со структурирана површина од двете страни, за одлично прифаќање на малтер, лепак и бетон. Се користи на изложени фасади, цоклиња, шпалетни.

Својства
  • многу ниска пропустливост на вода;
  • одлично се прифаќа за лепак и малтер;
  • исклучителна цврстина на притисок и истегнување;
  • голема механичка отпорност;
  • европска техничка согласност за фасади (ETICS);
  • соодветна пареопропусност.